Az IoT szabályozási környezete Hongkongban - Miklós, Gellért (Bánki Közlemények, 2025)
Hongkong az egyik vezető régió a digitális gazdaság fejlesztésében és az IoT technológia átvételében. Új IoT Gyakorlati Kódex jelent meg, amely növeli a végfelhasználók adatbiztonsági tudatosságát, miközben a piacra kerülő IoT-eszközök biztonsági szintjét is emeli. A jelen írás célja, hogy áttekintést nyújtson a Gyakorlati Kódexről, a legfontosabb adatvédelmi rendelkezésekről és a szabályozó által kidolgozott vezeték nélküli IoT engedélyezési rendszerről.