A magyar ékezet nélküli daktil ujjábécé elemzése egy adaptív neuro-fuzzy következtetési rendszerben (ANFIS) - Annamária, Cserfalvi; Márta, Takács; Gábor, Simon-Nagy (Bánki Közlemények, 2025)
A tanulmány a fuzzy logika alapelveit és az adaptív neuro-fuzzy következtetési rendszer (ANFIS) működését mutatja be. Ezt követően a magyar, ékezet nélküli ujj-betűző ábécé ANFIS-modell segítségével történő elemzésére összpontosít. A kutatás során egy konkrét ujj-betűző gesztus került kiválasztásra, amelyen keresztül bemutatásra kerülnek a képfeldolgozási technikák alkalmazása és az ezekből levezetett eredmények.