Járművek optimális lassítása a közlekedésben - Géczi, Zsombor (Bánki Közlemények, 2021)
A személygépjárművek közelekdésének magas szintű automatizálása, vagyis az “önvezető autók” rendszerének létrehozása már a 3-as szinten tart és fejlesztések folynak a 4-es szintre való lépéshez, amely már a valódi, teljeskörű önvezetést teszi lehetővé. Ebben a cikkben az egyes szint egy elemére próbálok alternatívát találni, melnyek keretében egy automata fékrendszeret próbálok létrehozni. Mivel a mesterséges intelligencia alapját képező algoritmusok (mint pl.: a Fuzzy logika is) általában jól használhatók optimalizálásra, ez egy jó lehetőségnek tűnik, hogy új szemszögből vizsgáljuk ezt a már amúgy ismert és megannyi megoldással rendelkező problémát.