Veterán-gépjármű restaurátor szakmérnök képzés az Óbudai Egyetemen - Péter, Hervay (Bánki Közlemények, 2024)
A veterán gépjárművek restaurálása mindig aktuális téma marad, mivel a múltban gyártott járművek a múltbeli mérnöki megoldásokat mutatják be, amik sokszor megelőzték az adott kort. Ezek a járművek nemcsak egy adott kor technológiátjá tárják elénk, hanem annak a kornak az esztétikai irányzatát, vagy az adott konstrukció azon egy túlmutató megoldást kísérel meg létrehozni. A cikk bemutatja ennek az összetett feladatnak a sokszínűségét, valamint az elsajátítási lehetőségét, az Óbudai Egyetem veterán-gépjármű restaurátor szakmérnök képzését.