A jövő közlekedése vagy sebezhető eszköz az önvezető autó? - Kiss, Gábor; Berecz, Csilla Éva; Tóth, László (Bánki Közlemények, 2019)
Egyre többet hallani az önvezető autókról napjainkban és egyre több cég látja a jövő részének ezt a technológiát és foglalkozik a fejlesztésével. A járművek szerepe most még csak az, hogy eljutassanak a célállomásra emberi irányítással, de a fejlődés és a kényelemre való törekvés miatt kialakuló önvezetés a jövőben lehetővé teszi ennek a megváltozását. Azonban egy fejlesztés alatt álló technológiáról van szó, ahol a közbeavatkozás lehetőségét veszik el, így a biztonság és megbízhatóság elengedhetetlen. Az önvezetés és a mesterséges intelligencia ötvözése egyszerre teremt hatalmas lehetőségeket és rejthet magában ugyanekkora veszélyt is.