Térfigyelő kamerarendszerek általános rendszerkövetelményei - Fehér, András (Bánki Közlemények, 2019)
Az IP kamera technológia felgyorsult fejlődése, az internet hálózatok sávszélességének növekedése, valamint az arcfelismerő biometrikus algoritmusok azonosítási képességének javulása együttesen járulnak hozzá az arcfelismerési funkcióval kiegészített, vagy azt nem tartalmazó térfigyelő kamerarendszerek térhódításához. E megoldások terjedése a technika fejlődésével párhuzamosan indult, azonban a bostoni robbantásokat követően felgyorsult. Külön aktualitást a kérdésnek a már Európa szerte is megszaporodó robbantásos merényletek adnak. Egyre gyakrabban merül fel akár hatóságok, akár polgári megrendelők részéről egy olyan általános rendszerkövetelmény kidolgozása, mely betartása esetén garantálható az elvárt eredmény. Jelen cikkben foglalkozom e – amúgy jogosnak tekinthető – igény teljesíthetőségének műszaki és technológiai korlátaival.